Evenemang Musik, teater och nöje

Konsert: "Laura Michelin"

Solistprisvinnare 2020, flöjtist

Evenemang Musik, teater och nöje

Konsert: "Laura Michelin"

Solistprisvinnare 2020, flöjtist

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje…”

Så lät motiveringen när flöjtisten Laura Michelin vann det prestigefyllda Solistpriset 2020. Michelin är en flitigt anlitad solist, kammar- och orkestermusiker, som vid sidan av sina studier frilansar i de svenska orkestrarna. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Tobias Carron och därefter i München för professor Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

Vid den här konserten får vi lyssna till denna unga begåvade musiker i den svenske tonsättaren Gunnar de Frumeries mest kända instrumentalverk, Pastoral svit. Vi får också njuta av hennes spel i musik av två franska tonsättare – Claude Debussy och André Jolivet. Av Debussy får vi bland annat lyssna till ett av hans mest älskade verk överhuvudtaget, Förspel till en fauns eftermiddag. Drygt ett halvt decennium senare, 1949, såg André Jolivets flöjtkonsert dagens ljus. Denne mångsidige tonsättare var särskilt förtjust i att komponera för just flöjt, och han skrev närmare tjugo verk för instrumentet. Till sist hör vi musik av Germaine Tailleferre, en av medlemmarna i den franska tonsättargruppen Les Six, nämligen hennes charmiga Fleurs de France.

Konserten ingår i firandet av Musikens år 2021 och Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum.

Musik
Claude Debussy – Preludium till En fauns eftermiddag
Gunnar de Frumerie – Pastoral svit
Claude Debussy – Danse sacree et profane
L-E Larsson – Liten serenad för stråkar op. 12
André Jolivet – Flöjtkonsert (reducering Marco Mazzeo)
Germaine Tailleferre – Fleurs de France (arr: Marco Mazzeo)

Medverkande
Musica Vitae
Laura Michelin – flöjt
Miriam Seltzer – harpa

Information

Highlights
  • Tillgänglighet för rullstolsburen

Price
Biljettpris:
Vuxen 180 kr
Medlemmar i Konsertföreningen Tingsryd 150 kr
Ungdom 80 kr

Förboka biljetter:
[email protected] eller tel. 076-1710550

Kontakt

  • Webbsida
  • Konsertföreningen Tingsryd
  • Kyrkan i Urshult

Datum

23/10 kl.16:00