MAT-rundan 2020

Under två lördagar i september kan alla matintresserade ge sig ut på länets landsvägar och besöka gårdar, gårdsbutiker, lanthandlare, caféer och restauranger. MAT-rundan i Kronoberg 2020 är en unik möjlighet att upptäcka vilka fantastiska matföretagare som finns i länet. MAT-rundan bjuder på närproducerad mat och upplevelser.

Länets matföretag bjuder under två lördagar 12&19 september in besökare till sina verksamheter. Detta innebär att gårdar, lanthandlare, caféer och restauranger i Kronobergslän har extra öppet för besökare dessa dagar klockan 10.00-15.00. 

Hela 57 matföretag deltar i MAT-rundan. Ta hjälp av kartan för att hitta platser där du aldrig varit, eller passa på att återse ditt favoritställe. God mat av härliga, lokala råvaror lär du hitta överallt. Kartan finns digitalt HÄR, men finns också att hämtas i tryckt format på länets turistbyråer och på de flesta bibliotek. 

 

I Tingsryds kommun är det hela åtta stycken företag som är med i MAT-rundan, det är både caféer, gårdsbutiker och resauranger.

- Amy´s kafé och Amy´s lilla bod. Restauran/café och gårdbutik vid Åsnens strand på Sirkön. Hemsida

- Ellenäs Ängsfruktodling. Gårdsbutik, lantbruk och förädling. Hemsida

- Holmahult Östergård 34. Gårdsbutik och lantbruk Hemsida

- Korrö Restaurang. Restauran/café. Hemsida

- Malva gård. Gårdsbutik och förädling.  Hemsida

- Rånnemåla Änglaskog. Gårdsbutik och förädling.  Hemsida

- Urshultsodlarna Ugglekull. Gårdsbutik och lantbruk. Hemsida

- Ålshults handelsbod & kulturkafé. Restaurang/café Hemsida

Evenemanget fördelas på två lördagar för att sprida ut besöken och på så sätt undvika trängsel och smittspridning. Dessutom uppmanas självklart alla att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer att hålla avstånd och att stanna hemma även om man bara känner sig lite förkyld. På flera ställen kommer det att finnas funktionärer som hjälper till att informera och lotsa besökare, så att allt sker på ett säkert sätt.

Arrangemanget görs inom ramen för Kronobergs livsmedelsstrategi av Länsstyrelsen i Kronobergs län, Region Kronoberg, Destination Småland, Lantbrukarnas Riksförbund och Växjö kommun.