Vanliga frågor & Svar

Vissa frågor till Turistbyrån är vanligare än andra. För att underlätta för dig har vi samlat svaren på de vanligaste här!

 

Var ligger posten?

Tingsryds postombud är vid bensinstationen Preem som ligger utmed väg 27 som går genom Tingsryd. Det finns även flera postlådor runt om på orten bl.a. en vid torget mitt i centrum och en i entrén till Börjse varuhus.
Postombud finns även på andra orter i kommunen. På ICA Nära i Ryd och i Väckelsång, på Matöppet i Urshult och vid Rävemålet 2.0 i Rävemåla.
 

Var finns det bankomat?

Bankomat ligger vid Swedbanks kontor vid torget i Tingsryd. Det finns även en bankomat i entrén till Sparbanken Eken i Ryd.
 

Var ligger apoteket?

Apoteket ligger på Storgatan i anslutning till vårdcentralen i Tingsryd samt i Ryds centrum.
 

När blommar fruktträden i Urshult?

Detta är en av de vanligaste frågorna vi får och den är väldigt svår att svara på eftersom det varierar väldigt mycket från år till år beroende på väder. Blomningsperioden för äppelträden varierar också mycket beroende på sort. Tiden sträcker sig generellt sett från mitten av maj till några veckor in i juni.
 

När är Tingsryds Marknad?

Marknaden arrangeras varje år sista måndagen och tisdagen i juli.
 

När är Korröfestivalen?

Korröfestivalen arrangeras varje år den sista helgen i juli.
 

Hur hittar jag till Kyrkö Mosse?

Bilkyrkogården Kyrkö mosse ligger ca 2 kilometer från Ryds centrum på väg 119 mot Hässleholm. För en utförlig vägbeskrivning från Tingsryd klicka här!