Bilkyrkogården Kyrkö mosse

Ett museum mitt i skogen. Golvet är mjukt av grön mossa. Väggarna är majestätiska träd som når ända till himmelen. Taket är solstrålarnas strimmor mellan grenarna. Allt andas nostalgi och svunna tider!

Här hittar du en bilkyrkogård med skrotbilar ända från 30-talet. Runda bulliga skärmar och påminnelser om att det en gång var vänstertrafik. Bilvraken har sakta brutits ner och idag är plåten ibland bara papperstunn. Mellan sätena på en gammal Cheva växer ormbunken frodigt och myrorna kilar över sätet på Volkswagenbussen som sjunkit halvvägs ner i mossen.

Naturen håller på att ta tillbaka sin rätt men det går sakta, andäktigt sakta. Kyrkö mosse har tagit sig från den småländska skogen till självaste regeringskansliet och som konstutställning till de fina palatsen i Rom. Kyrkö mosse lämnar ingen oberörd, oavsett vad man tycker.

bil2.jpg

Bilkyrkogården Kyrkömosse

Ett museum mitt i skogen. Golvet är mjukt av grön mossa. Väggarna är majestätiska träd som når ända…

Guidad vandring på Bilkyrkogården Kyrkömosse

Guidad vandring på Bilkyrkogården Kyrkömosse

Följ med på en guidad tur på Kyrkömosse och lyssna på historien om hur bilkyrkogården uppstod och…

video_thumb

Bilkyrkogården på Kyrkö mosse

Bilkyrkogården på Kyrkö mosse figurerar som inspelningsplats för den franska artisten TALs senaste musikvideo. Andra inspelningsplatser är Franska rivieran och Namibia. Ett minst sagt spännande forum för en gammal torvmosse i Småland!

 

bilskog
Bilkyrkogården och berättelsen om Åke på myren

Läs mer