Fiske Pappa och dotter

Fiske för alla

Få områden i Sverige bjuder på en sådan mångfald när det kommer till fiskemöjligheter som Småland. Här finns fiske för alla, oavsett metod eller vilken art man vill dra upp. I Tingsryd finns sjöar och vattendrag i varierande storlek, med enastående artrikedom och välmående fiskebestånd.

Tack vare mångfalden på fiskarter och miljön de lever i så skiljer sig även fisket åt. Beroende på vilken fisk du önskar fånga eller vilken upplevelse du söker så erbjuder Tingsryd hela bredden av olika fiskemetoder. Forsande åar och strömmar med steniga grund perfekta för flugfisket. Stora, djupa sjöar där fisken lurar på djupet och där trolling med båt är bästa metoden. Spegelblanka skogsjöar som ger en lugn stund i den stressiga tillvaron, perfekt för att plocka fram kastspö eller att meta. Fiskekort krävs i alla sjöar.

Fiske
Fiskekort

Det krävs fiskekort i samtliga sjöar och vattendrag i Tingsryds kommun. På alla fiskevatten kan man se vart man köper fiskekort till de olika sjöarna. Många är även anslutna till ifiske.se. Där kan man läsa om fiskeregler i olika områden, beställa kartor och köpa digitala fiskekort. 

Direkt till ifiske.se

Fiske
Fiskevatten i Tingsryd

I Tingsryds kommun finns det många fina sjöar som lämpar sig för fiske. Fiskarterna skiljer sig något mellan sjöarna. Här hittar ni samtliga fiskevatten i Tingsryd

Fiskeguide
Fiskeguider

För att få en fiskeupplevelse utöver det vanliga så kan man boka olika typer av fiskeguidningar. Det finns flera företag i området som gärna hjälper dig att få ut det lilla extra av ditt fiske.

Fiske från båt
Åsnen Grand-slam

Varje år i september anordnar Getnö Gård-Lake Åsnen Resort en två dagars fisketävling. Det är en ”Catch-n-release” tävling där man skall fånga de 3 största fiskarna i sjön Åsnen För mer information om Grand slam se www.getnogard.se/asnen-grand-slam/